Låtskrivare NaditaMusic  -  Skriver låtarna du vill höra!


Hösten- Vintern 2016:

Åter aktuellt, därför en liten återkoppling till tidigare händelser här på sidan:
Att specialskriva en sång till en sångerska som Jessica Jäger, som etablerat sig som en mycket omtyckt sångerska vid några av de tillfällen i livet som berör och påverkar människor som mest, var en väldigt hedersam uppgift. Jag hade lärt känna henne på forumet Bröllopstorget, där hon ofta blev nämnd som populär sångerska vid bröllop.
De omdömen jag läste om henne beskrev henne som en  innerlig, varm och inkännande sångerska och jag ville att texten skulle ge utrymme för just de egenskaperna. Jag lyssnade också in mig på hennes sätt att sjunga för att kunna plocka upp de nyanser och särskilda egenskaper just hon förmedlar i sin sång. 
Dessutom tog jag reda på hur hennes register ser ut för att kunna lägga låten i en för henne passande tonart. Hon fick även berätta om andra sånger som hon tycker om att sjunga för att ge mig så mycket som möjligt att jobba med. 

Inspirerad av allt detta tog sedan själva skaparprocessen fart och så småningom växte den bröllopssång fram som nu snart kommer att finnas på Jessicas första skiva! Jag är stolt både över hur den färdiga sången blev, och över hur Jessica verkligen förvaltar varje ord och varje ton då hon sjunger den! 

-------------------------------------------------------
Att tonsätta andras texter är ibland väldigt inspirerande och tvingar fram andra melodier än de som naturligt faller sig till ens egna ord. 
Jag har under året haft förmånen att få göra just detta, och det skall bli roligt att se vad det kan leda till. 

-------------------------------------------------------

Mottagit en trevlig förfrågan. Får se vad det kan leda till. Det är alltid så roligt när man möter uppskattning  för det man gör. 
-------------------------------------------------------
Eftermiddagen denna måndag i mitten av oktober skall tillbringas med mina instrument och förhoppningsvis skall nya toner skapa nya melodier till alla de ord som bara vill ut idag!
-------------------------------------------------------


Bob Dylan fick Nobelpriset i litteratur! 
Det är en väldig glädje för mig som låtskrivare. Eftersom jag alltid har tyckt att texten till en sång är minst lika viktig som melodin, så har jag alltid fastnat för och lyssnat på dem som gör betydelsefulla och bra texter. Jag skulle tro att de flesta av dem har hämtat inspriation, mer eller mindre, av just Bob Dylan. Så jag gratulerar denne poet, jag gratulerar Nobelkommiten som vågade gå utanför boxarna, och jag gratulerar alla som nu kommer att upptäcka Bob Dylan, för första gången eller på nytt. 
-------------------------------------------------------
En ny låt kom till i solen på min balkong idag, den sista tisdagen i september. 

 För mig innebär hösten att skaparlusten tar fart igen. När man inte har så fullt upp med att ta till vara de sköna sommardagarna väcks den inre processen till liv på ett tydligare sätt. Jag har några ännu ej skrivna låtar att föda fram denna höst. Det är oundvikligt eftersom Livet är det som inspirerar mina låtar, och jag Lever verkligen!

----------------------------------------------------------
Tidigare:

Hur låten till Bandybaronerna skapades:

Det var med stor stolthet jag presenterade
den helt nyskrivna hyllningslåten till bandylaget Bandybaronerna säsongen 2012-2013 .
 
I april 2012 kontaktades jag av en representant för Lesjöfors stolhet, bandylaget Bandybaronerna, med en förfrågan om att skriva en hyllningslåt för laget. Det kändes som en väldigt annorlunda och rolig utmaning för mig och jag tog med glädje uppdraget. Jag ska erkänna att jag inte var så insatt i bandy och jag fick läsa på en del. Bandybaronerna har en utmärkt hemsida där jag kunde läsa om deras historia och jag förstod att här har vi ett lag som med stolthet bär vidare en fana från långa tider. 
Det började utkristalliseras för mig vad jag ville få fram. 
Lagets färger är röd och blå, där någonstans började inspirationen till melodislingan. Jag ville ta fasta på att de har en traditionsrik tidigare arena där de spelat sina matcher, kallad Sahara, och att man nu fått en ny, Stålvallen. Jag ville även lyfta fram den stolthet jag upplevde att de har för sitt lag och sin bygd. 
När jag väl fått tag i den första melodislingan och fått orden på plats kom nästa steg: att bygga en form som passar en sång av detta slag. Jag ville få in moment som man kan sjunga som en slags ramsa mitt i en match, då det gjorts mål till exempel, utan att för den skull bryta sönder den helhet låten har då den framförs kanske i början av en match, då spelarna kommer in på banan etc , samt då man lyssnar på den på nätet, tex här eller på Youtube där den kommer att hamna inom några dagar!
Jag gjorde åtskilliga varianter och versioner av den här låten, den version som jag nu lägger ut är den som beställaren gillade mest. Det är mycket möjligt att jag här på hemsidan kommer att lägga ut andra versioner av Bandybaronerna när den här legat ute ett tag! 
Fortfarande ser jag fram emot uruppförandet av låten live, vilket förhoppningsvis kommer att ske i samband med en hemmamatch för laget. 
Till dess kan vi njuta av denna demoversion av BandyBaronerna!
/Inga-Lill Hägerman
text och musik

Site Builder drivs av  Vistaprint