Låtskrivare NaditaMusic  -  Skriver låtarna du vill höra!
Välkommen till 
NaditaMusic
Låtskrivare Inga-Lill Hägerman
Skriver låtarna du vill höra!

Allt som är, är Musik!

Just Nu: 
Jag har problem med min sida och har tydligen inte kunnat lägga ut de senaste månadens låt som jag trodde. För tillfället kan jag av okänd orsak inte publicera någon musik här. Jag jobbar på att lösa problemet! Det går fortfarande att lyssna på de låtar jag lagt ut fram t o m september. 
På soundcloud finns också några av de låtar jag försökt lägga ut här. Sök på NaditaMusic . 
Gott nytt år!

OBS! En liten enkät: skriv gärna ett meddelande till mig om huruvida du är intresserad av att jag fortsätter med Månadens Låt eller inte? Skriv i gästboken, eller via mail! Tack!

Denna hemsida har genomgått några förändringar under det gångna året. Bland annat införde jag i mars månadens låt med tanken att varje månad att lägga ut en låt som jag hittills inte har publicerat här på sidan. Det kan vara en nyskriven, eller någon från min stora låtskatt som redan finns inspelad (många gånger i flera olika versioner som det är möjligt att jag blandar och ger emellan) i min enkla hemstudio. 

I stället för att gå och vänta på att "få tillfället att göra något med min musik" så tänkte jag att jag gör det jag kan med de resurser jag har! 


Från och med mitten av Mars har jag alltså haft Månadens låt här på sidan, och nu undrar jag om det är något jag ska fortsätta med. 


Månadens låt December:

Låt mig presentera min alldeles nya julsång: Decembersnow!
Länge har jag tänkt att jag vill skriva ytterligare en julsång som komplement till de två jag redan har skrivit. Eftersom de är på svenska ville jag den här gången göra en christmas carol in english. 
Så blev det och här är den i demoversion som vanligt:
Månadens låt November:


Ett oväntat samarbete som ledde till ny musik skedde i slutet av år 2018. 
Jag deltog i en skrivutmaning på instagram. Det gjorde även Rosita Söderström. Hon skrev en text på svenska och översatt till engelska. Kastade sedan ut en lite skämtsam fråga om någon kanske vill tonsätta hennes ord. 
Jag brukar gilla utmaningar och skrev att jag kunde göra ett försök. 
Pusslade en del med att få ihop en melodi som jag kände för och som passade till hennes ord. Till sist kände jag mig tillräckligt nöjd med demon för att lägga ut den på soundcloud så att hon och alla andra som vill kan lyssna på den där. 
Nu beslöt jag att den får vara månadens låt här på min hemsida även fast jag inte skrivit texten utan bara musiken. Den känns för bra för att inte dela med mig även på min hemsida. 
Jag ger er Exposed/Blottad 
text: Rosita Söderström musik: Inga-Lill Hägerman. 


Månadens låt Oktober:

En låt på engelska får bli månadens låt för oktober månad. Jag skrev den för längesedan och har bara gjort den här inspelningen hastigt och utan en massa fix o trix och omtagningar. Nu tänker jag att den får presenteras i befintligt skick. 
Down on my knee, en låt om att hitta sin egen väg och bestämma sig för att gå den oavsett hur enkelt eller svårt det verkar vara. 
Down on my knee
text o musik Inga-Lill Hägerman
Du behöver en Flash Player för att kunna se detta


Månadens låt September: 
Vän av ordning kan konstatera att jag aldrig la ut någon låt i September månad. Det fanns olika orsaker till det. Detta innebär dock inte att det inte blev någon musik i september! Det blev en helt ny låt, som är såpass ny att jag inte ens gjort den klar. Jag har spelat in en skiss med min egen gitarr som saknade nedersta strängen och min sång rakt in i mobilen via iphone-lurar. 
Bestämde mig idag, 3:e oktober,  för att ändå lägga ut den i det skick den nu befinner sig. Jag vet inte om jag kommer att skriva en till vers eller om den får vara som den är. Ibland är det så med låtar att de blir det de blir och att de inte gagnas av  att man försöker förbättra i efterhand. Möjligen är det så med den här: In this moment. 
In this moment
text o musik Inga-Lill Hägerman
Du behöver en Flash Player för att kunna se detta

#månadenslåt #inthismoment #nysång #demo #naditamusic #ingalillhägerman #singersongwriter #låtskrivare

In this moment
text o musik Inga-Lill Hägerman
Du behöver en Flash Player för att kunna se detta

Månadens låt Augusti:
Den här månadens låt är den första låt jag skrev för ett bröllop, ett antal år tillbaka i tiden!  Jubileet inträffade i Juli men jag tycker att sången passar bra även denna vår sista sommarmånad. Dessutom är augusti den månad då bruden firar födelsedag, så Hannas sång blir en dubbel hyllning. 
#hannassång #bröllopssång # bröllop #minförstabröllopssång #låtskrivare #naditamusic #singersongwriter #sommarbröllop 

Här kommer Hannas sång/ Sakta smeker :
Hannas sång/Sakta smeker
text o musik Inga-Lill Hägerman
Du behöver en Flash Player för att kunna se detta

Månadens låt JULI:

Jag funderade lite på vilken låt som skulle bli denna månads. Det finns en bröllopssång som är aktuell i Juli, det finns fler låtar på engelska jag vill presentera. Men med den otroliga sommar vi nu har passar texten i den låt jag valde så bra att det helt enkelt inte kunde bli någon annan. 
"Slösande solsken på nyss badad hud" sjunger jag, och njuter jag till fullo av denna sommar. Texten beskriver den vemodiga längtan som finns inbyggd i det faktum att sommaren är så kort och intensiv. 
Detta är verkligen en helt oputsad demoversion, men  jag ger er sommarsången " Ack Vemod" .
#månadenslåt #ackvemod #sommarsång #demo #naditamusic #ingalillhägerman #singersongwriter #låtskrivare
Ack Vemod
text o musik Inga-Lill Hägerman
Du behöver en Flash Player för att kunna se detta-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Månadens låt JUNI:
Leva Just Nu
Det är nog den låt jag är mest stolt över av alla jag skrivit. Den rymmer allt det vemod, all den naturromantik och allt det hopp som är navet i mitt låtskrivande.  
Min stora dröm är att den här låten skulle få spelas in av och med proffs, iklädas den kostym den förtjänar och som jag själv inte kan ge den. Jag drömmer också om att den en dag skall framföras på Allsång på Skansen och Lotta på Liseberg eftersom jag tror att den skulle tillföra något till den svenska visskatten. Men här är den i min demoversion: 

Leva Just Nu
text o musik Inga-Lill Hägerman
Du behöver en Flash Player för att kunna se detta


#levajustnu #allsångpåskansen #ingalillhägerman #sommarsång #månadenslåt #låtskrivare #singersongwriter 

Månadens Låt MAJ:
Stilla, som ett vårregn... 
Så kan kärleken få kännas och te sig ibland: Här kan jag landa och känna mig fullkomligt lugn och utan frågetecken. Allt blir stilla inuti och runt omkring. Maj månads låt beskriver detta. Hur det kan kännas då allt faller på plats. I stillheten kan kärleken få bo.                
I Stillheten
text o musik Inga-Lill Hägerman
Du behöver en Flash Player för att kunna se detta#månadenslåt #istillheten #ingalillhägerman #kärlekssång
-------------------------------------------------------------
Månadens låt APRIL:
Det går helt enkelt inte att välja någon annan låt än den här för denna månad. Det brudpar som den skrevs för firar  tioårig bröllopsdag nu i April. Jag skrev den med bruden i åtanke och jag är så stolt över att de ord jag skrev då fortfarande beskriver precis hur det är. Det är fortfarande kärleken som är svaret, som är störts och som är Över Allt! 
Varsågoda; Christines sång- Kärlek Över Allt:

Christines sång- Kärlek Över Allt
text o musik Inga-Lill Hägerman
Du behöver en Flash Player för att kunna se detta#kärleköverallt #christinessång #bröllopssång #ingalillhägerman #låtskrivare #singersongwriter 

Christines sång är ett exempel på en låt som jag spelat in och experimenterat med i många olika versioner. En gång fick jag för mig att testa hur den skulle kunna bli i jazzversion. Jag brukar inte spela jazz så det var en lekfullhet över hela inspelningen och inte en massa omtag som jag brukar göra. Det fick bli som det blev, och det blev såhär:
Kärlek Över Allt - jazzversion
text o musik Inga-Lill Hägerman
Du behöver en Flash Player för att kunna se detta
#
-
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Månadens låt MARS: 
Your eyes, med den alternativa titeln Travelin´
Här i en helt akustisk version med bara min gitarr , min bas och min sång. 
Your eyes
text o musik Inga-Lill Hägerman
Du behöver en Flash Player för att kunna se detta
#månadenslåt  #youreyes #ingalillhägerman # singersongwriter #inenglish #låtskrivare #naditamusic 

---------------------------------------------------
Den sång som ligger med bildspel här nedan skrev jag till min brors bröllop sommaren 2017. 


Du behöver en Flash Player för att kunna se detta
Hjalmars sång: Porque amor
text och musik skriven av Inga-Lill Hägerman
#hjalmarssång #bröllopssång #låtskrivare #ingalillhägerman #porqueamor #singersongwriter 

---------------------------------------------------------------
Som exempel på låtar jag skrivit för andra är "Ett Enda Ord" en av dem jag är mest stolt över. Den skrevs för sångerskan Jessica Jäger som ofta sjunger på bröllop, och hon spelade in och gav ut den under förra året. Den finns att lyssna på bl a på Spotify. Kopiera länken nedan och klistra in i nytt fönster för att lyssna på den!


https://open.spotify.com/track/2drhFNkD7ZJvpMVCBLqiKm

#ettendaord #låtskrivare #ingalillhägerman #singersongwriter #jessicajäger 
---------------------------------------------------------
Allt som är, är musik. 
Jag är en låtskrivare som har skrivit musik så länge jag kan minnas. Det som  inspirerar mig är livet. Mitt eget och andras. Det finns musik i precis allt och det är en härlig känsla att förmedla upplevelser och känslor i ord och ton. 

Jag har under åren haft förmånen att få skriva  låtar till b l a  bröllop, dop, barnverksamhet, en barnmusikal och för eget bruk, att sjungas på scen och att spelas in. Även en hyllningslåt till ett bandylag står på min låtlista! Den finns att lyssna till längre ner på sidan. 
Först:

Två av mina specialskrivna bröllopslåtar finns att lyssna till här nedanför!

----------------------------------------------
På denna plats / Adelines sång
text o musik Inga-Lill Hägerman
Du behöver en Flash Player för att kunna se dettaPå denna plats/Adelines sång 

Brudparet vigdes på den plats där de träffades första gången och det gav mig inspiration till sången! Det var så häftigt att tänka på att de skulle få gifta sig bland nära och kära på just den plats   "Där ett samtal började som räcker ännu"!
Ögon Blå / Tessis sång
text o musik Inga-Lill Hägerman
Du behöver en Flash Player för att kunna se detta
Ögon Blå/ Tessis sång.

Inspirationen till denna sång fick jag då jag mindes den blivande brudens fantastiska blå ögon, hur de strålade och lyste av kärlek. Hela tiden då jag jobbade med en låt till det här bröllopet var det den där blicken som återkom och till slut blev det den som födde fram hela sången. Så kan det också gå!
Bröllopet hölls i Maj månad 2012 och var underbart fint.


--------------------------------------------------------------------------------------------
För några år sedan fick jag ett uppdrag att skriva en hyllningslåt för bandylaget Bandybaronerna. Den spelas vid varje hemmamatch i Lesjöfors har jag förstått. Det tycker jag känns väldigt roligt! Här nedan kan du lyssna på den. 
BanydBaronerna
Hyllning till bandylaget Bandybaronerna. text o musik Inga-Lill Hägerman
Du behöver en Flash Player för att kunna se detta
---------------------------------------------------------------------------------------------------

Till Bröllop
Jag specialskriver en sång till ert bröllop!
 Sången som sammanfattar er kärlek. Tänk att ha en låt som verkligen är ER LÅT på riktigt, skriven till ER för er stora dag!
skriver musik för bröllop--------------------------------------------
För Dop
Hylla det nya livet med en sång specialskriven för att uttrycka glädjen och tacksamheten över detta livets mirakel!-------------------------------------------------------------------------------------------------------

musik musik music musik musik
musik musik musik
musik musik music 
musik
musik musik musik
musik musik Music musik musik
musik musik musik
allt som är, är musik

NaditaMusic skriver låtarna du vill höra.

 
De inspelningar du finner här på sidan är enkla demos inspelade i min hemstudio för att ge uppfattning om  mig som låtskrivare.
All musik och text som publiceras har copyright Inga-Lill Hägerman och jag stim-anmäler alla mina låtar.
 

 Site Builder drivs av  Vistaprint